úterý 15. prosince 2015

Aby oběd nebyl luxusem

Milí čtenáři,

dlouze jsem  přemýšlela, zda "zneužít" "využít"?? (nevím přesně jaký termín použít) svůj soukromý blog k páchání pracovního dobra.... nakonec jsem se rozhodla, že když už jsem tento rok měla mizernou docházku, tak nějaký ten prohřešek navíc snad unesete.
 
Proto bych vás ráda seznámila s projektem Era pomáhá regionům. Jedná se o podporu projektů ze všech regionů České republiky. A právě projekt naší charity se dostal mezi top 4 projekty Znojemska, na které můžete přispět nějakou finanční částkou a to až do 6.1.2016. Era pak podle pořadí vybraných částek jednotlivým projektům přispěje na jejich záměry. Podmínkou je vybrat alespoň 5000Kč a to dohromady od 5ti různých dárců. Tuto podmínku jsme prozatím bohužel nesplnili.
 
Náš projekt se jmenuje "Aby oběd nebyl luxusem" a jeho cílem je, jak již sám název napovídá, zapojit děti ze sociálně slabých rodin do společnosti a to prostřednictvím využívání školních obědů. Děti se nasytí a přitom se nebudou vyčleňovat z kolektivu spolužáků, kteří chodí jíst do školní jídelny, naopak se přirozeně zapojí do skupiny svých vrstevníků. Navíc zažijí pocit nasycení, kterého se jim bohužel nedostává tak často.
Jedná se o pomoc, která je velice dobře kontrolovatelná, neboť žádné peníze nejdou přímo rodičům do rukou a nemohou ji tedy zneužít.
 
 
 
Pokud se vám náš projekt líbí a rádi byste přispěli, máte možnost buď přes bránu na stránkách projektu:  ZDE
 
nebo na číslo účtu:
101 7777 101/0300
Variabilní symbol:
602

Vybrané částky na stránkách projektu jsou aktualizovány 2x týdně (tuším v úterý a čtvrtek).


Přeji vám krásný zbytek dne a příště snad už buď kosmeticky nebo vánočně :)

Meduňka
 

neděle 13. prosince 2015

A řasy jako smetáky vyhrává ...

Zdravím vás všechny,

jakou jsme měly neděli? Odpočívaly jste  a užívaly sváteční atmosféru? Nebo jste pobíhaly po obchodech a maniakálně pekly a uklízely? :)
 
Já jsem strávila fajn dopoledne na snídani, pak jsem si dala super lososa na grilu a odpoledne jsem strávila na oslavě narozenin. Pak jsem už jen ležela na gauči a odpočívala. Horkotěžko jsem se dokopala místo do postele jít vylosovat výherkyni z předvánoční soutěže.... a protože už jsem opravdu neměla sílu na jinou formu losování, použila jsem generátor náhodných čísel.
 
 
 
Výherkyní se tedy stává Claires Petite! Gratuluji a přeji šťastné a veselé!
 
Přeji vám krásné dny a těším se na příště!
 
Meduňka
 
 

středa 9. prosince 2015

DIY vánoční dekorace

Zdravím všechny věrné i náhodné čtenáře,

dneska (pro vás vlastně včera) jsem po cestě z práce pocítila touhu něco vlastnoručně vyrobit do bytu, nějakou tu vánoční dekoraci. Já se tvořivou manuální prací docela dost odreaguju a zrelaxuju od stresu a chorobně neoptimistických myšlenek. Zkrátka mě to baví a nabyla jsem dojmu, že dneska je ten den D! A protože jsem si nedávno v super 50% slevě koupila v baumaxu 2 bílé svícny za krásných 70Kč za kus, (které jsem pak viděla v obchodě s dekoracemi i bez slevy asi za 45Kč), rozhodla jsem se, že dekorace udělám právě do nich. Ptáte se proč je nepoužívám jako svícny, když už jsem je koupila za tak "supíš" cenu? Inu, to je jednoduché, nelíbí se mi ten efekt - svíčka rozsvítí svícen do žluta a to já nemám ráda. Bílá je bílá.... A tak jsem skočila do květinářství a nakoupila florex. technická: příště vezmu ten šedý, který se nezalívá vodou, bo tento zelený mi hlavně navlhčený hrozně prosvítá tím bílým sklem :( a další nezbytnosti - naštěstí vše na jednom místě a ihned po příchodu jsem se jala tvořit.

Postup je tak triviální, až je mi trapné jej popisovat

1.) Nožem si vykrájejte florex tak, abyste si naplnili skleničky do požadované výšky a umístěte jej dovnitř
2.) Zalijte florex vodou, nechte pěkně nacucat (nelijte moc jako já, je to pak ve skleničkách vidět, pokud tedy nejsou zcela neprůhledné)
3.) Zapíchněte svíčku
4.) Zapíchejte (naaranžujte) okolo baňky a doplňte nastříhanými větvičkami
5.) S radostí si prohlédněte své dílo
6.) Nuťte všechny okolo (domácí zvířectvo nevyjímaje) prohlížet a hlavně chválit váš počin!!

Úplně jsem si vzpomněla teď na asi tak pátou třídu a slohová cvičení popis postupu práce :)
 
 
 
 









Já jsem na svoji dekoraci patřičně hrdá a budu se z ní ještě pár dní radovat. A jak jste na tom vy s domácí výrobou dekorací, případně s dekoracemi obecně, oblibujete je??

Mějte krásný den! Meduňka

úterý 8. prosince 2015

Zasoutěžíme?

zdravím vás při úterku,

venku pekelně hustá mlha a nepěkně vlezlo.... Vůbec to neevokuje vánoční náladu, ani vánoční jazzové songy nepomáhají a tak jsem si  řekla, že aspoň udělám někomu z vás radost a nadělím mu taky to báječné Realash sérum na řasy, které jsem v minulém postu tak vychvalovala.



Co pro řasy jak vějíře musíte udělat?

1.) napsat mi, jestli věříte na tento typ produktu a jestli máte už nějakou zkušenost
2.) dát like stránkám Realash na FB
3.) nechat na sebe nějaký kontakt

4.) nepovinný bod - napsat mi jaký typ článku by vás zajímal, neboť bych moc ráda opět začala vést blog tak, aby neupadal, ale vzkvétal.

Pokud budete sdílen někde tuto soutěž a napíšete mi kde, můžete přidat 2 komentáře.

Soutěžit budeme do pátku, během víkendu pak vyberu asi klasickou losovačkou jednoho vítěze, tedy předpokládám spíš vítězku. A se zastoupením Realash se pak posnažíme, aby sérum bylo zasláno tak, aby došlo ještě pod stromeček.
 
 
Mějte krásný zbytek dne.
 
Meduňka


neděle 6. prosince 2015

Delší řasy na počkání!!!

Moji milí,

už nějaký ten pátek vám dlužím ochají, achací  a jásací post o séru Realash, které jsem vám minule představovala. Nebudu vás napínat, ano, je to tak, sérum skutečně funguje.  Snažila jsem se vám nějak kloudně vyfotit výsledek, avšak detaily oka jsou pro mě hororem. Proto jsem se rozhodla pro "selfíčka" tak, jak si je fotím někdy po ránu, když vyrážím do práce ... (ano, je nezdá se vám to, je to úchylné...uvědomuji si to a začnu navštěvovat odbornou  pomoc :)
 



 
 
Myslím, že v je důležitý takový ten konečný celkový efekt, nikoli detaily oka. Vyfotit délku řas před a po není absolutně možné, neboť se mi začaly řasy tak točit, že je jejich délka se zavřeným okem prakticky nevyfotitelná...
 
Ráda  bych upozornila, že celý rok používám stejnou řasenku a to Maybelline  LASH SENSATIONAL, která strčí do kapsy hravě Lancome i MAC! Mám už třetí kousek a budu používat ještě asi hooodně dlouho. Zatím opravdu nemám potřebu střídat, protože ten efekt, který umí udělat je neuvěřitelný a navíc vydrží celý den bez hnutí, vůbec se neobtiskává a můžete v ní brečet jak je vám libo a nebudete vypadat jako černé vdovy. To byla malá technická, aby bylo jasno, že efekt dlouhých a výrazných řas  je dám opravdu sérem Realash, nikoli výběrem "lepší" řasenky.
 
Na některých fotkách vypadám opravdu hodně "nedekorativně", nicméně musí to být, chci, abyste fakt pěkně viděli ten rozdíl v reálu.
 






 
Pravdou je, že jsem nikdy neměla vyloženě nepěkné řasy, když tedy nepočítám to období po sundání řas umělých... to byla tragédie.
 
Nicméně po dobu užívání séra se mě už 4 úplně cizí ženy ptaly na řasy, jakou používám řasenku nebo zda mám řasy umělé. Fakt úplně cizí ženy např. v obchodě a dokonce na úřadě. Jedna slečna se mi dokonce omlouvala, že na mě tak "úchylně" civí, že si mě musí prý pořád prohlížet a přemýšlí, jestli jsou ty řasy přirozené nebo umělé. Řasy mi chválí i kolegyně v práci a dokonce i chlapi, kteří si takových detailů asi normálně nevšímají. Jsem tedy přesvědčena o tom, že to není jen můj subjektivní názor, že sérum funguje, ale že je to opravdu viditelné. Přiznám se, že mi docela stouplo sebevědomí a mám ze sebe takový lepší pocit.
 
 












 
 
Co vy na to? Vidíte taky ten rozdíl???
 
 
 
Já sérum Realash mohu jen a jen doporučit a jsem velice ráda, že jsem měla možnost jej vyzkoušet. Tímto ještě jednou děkuji zástupcům firmy za jeho zaslání!
 
Cena za 3ml (4-5 měsíců) je 1200Kč. Oproti doplňování umělých řas je to skvělá cena.
Na stránkách Realash můžete objednat nejen toto sérum, ale také sérum na obočí, tužku na oči nebo řasenku. S těmito produkty zkušenosti nemám.
 
 
Přeji krásnou druhou adventní neděli! Meduňka