čtvrtek 27. listopadu 2014

pozdě, ale přece ... zhodnocení Říjnové výzvy

zdravím vás milí čtenáři,

jistě jste si všimli, že jsem vám stále dlužna zhodnocení akce, kterou jsem letos opět vyhlásila - Říjnové výzvy.  Ráda dnes tento rest napravila! Mám těch restů bohužel víc, ale slibuju, že je všechny narovnám! Fakt tu poslední výhru odešlu do týdne!!!! Fakt nebudu líná jít koupit tu obálku, která mi chybí....
 
 
 
Ráda bych ještě jednou osvětlila smysl Říjnové výzvy, neb jsem se dočetla o této akci i úplné ptákoviny, zjevně šlo o nepochopení podstaty. Ano, přiznávám, že jsem ji dostatečně neosvětlila. Říjnová výzva byla o nenakupování nepotřebných věcí, ale nebylo to jen o tom odepřít si něco v říjnu a o to víc rozfofrovat v listopadu... psát si co se mi kde líbilo a nakoupit to pak... smyslem bylo o nákupech přemýšlet, vyhnout se takovým těm výhodným nákupům, kdy vám pak narůstá počet sprchových gelů jen proto, že byla akce 2+3 zdarma (ano, je to přesně ten typ akce mýdla od Dr. Bronnera -40% ... dnes mi přišly hned 3 kusy... co k tomu říct, no, kaju se...) nebo cosi podobného...nákupům, které bych definovala jako antistresová terapie, prostě takové to vyplenění prvního eshopu, který najdu jen za účelem opadnutí napětí. Opravdu to nebyla akce typu bobřík odkládání nebo nesmyslného sebezapření. Prostě jen snaha naučit se víc přemýšlet nad nákupy, jejímž benefitem byla navíc trocha těch ušetřených finančních prostředků a místa v koupelně. Ačkoli každý si ve výzvě vlastně mohl najít to, co potřeboval, někomu udělá dobře právě to, že si dokáže, že to s tím sebezapřením zvládne. Řekla bych, že si z akce mohl každý vzít právě to, co potřeboval, interpretovat ji sám v sobě dle potřeby a libosti.
 
Říjen byl bohužel velice zvláštní měsíc... ne úplně radostný, spíš smutný a těžký. Bojovali jsme celá rodina o život kocouřího kamaráda, bohužel neúspěšně; hledali naši milou Hermínku, opět neúspěšně, navíc v práci vražedné tempo a termíny. Kdo se pohybuje v neziskovém sektoru asi důvěrně zná říjen a všechny ty dotační výzvy, papírování, rozpočty...., zdravotní problémy hned několika členů rodiny, nemělo to konce...
Nálada byla fakt na bodu mrazu, takže to plenění eshopů by normálně asi bylo nasnadě ... ovšem pod vlivem všech těch událostí jsem byla tak vystresovaná, tak unavená, že jsem vlastně na nákupy neměla vůbec náladu, do obchodů jsem nechodila, eshopy mě nebavilo ani prohlížet, natož nakupovat... po této stránce tedy vlastně bylo vše jednodušší. Na druhou stranu se mi i vlivem toho stresu ještě víc zkazila pleť, což je už dost těžko uvěřitelné, že může být hůř. A já svojí úpornou snahou s tím něco udělat, nadělala víc škody než užitku a totálně jsem se přesušila, loupala... řekla bych, že i mistr tesař se utne, ale já mám do mistra tesaře hodně daleko, spíš to bylo o tom, že komu není rady, tomu není pomoci! Ale abych se dostala k podstatě věci - výzvu se mi splnit (ne)podařilo. Na radu kožní lékařky jsem si zakoupila na konci října krém Glyco A, který jsem měla v plánu již delší dobu a potvrzení od doktorky mě jen popostrčilo zajít do lékárny hned, protože "Co můžeš udělat hned, neodkládej na zítřek!".  Navíc jsem si objednala od Mitsuuko její hyaluronové sérum a zinkový krém, které jsem měla na wishlistu už hodně dlouho. Oba nákupy považuji za uvážené, učinila bych je tak jako tak a zvažovala jsem je dlouhou dobu, proto je sama v sobě za porušení výzvy nepovažuji, vzhledem k vyhlášeným pravidlům to však jistě porušení JE.
 
K výzvě jsem si pak sama pro sebe připadala ještě "nežraní" sladkého - tak tu jsem moji milí totálně vybouchla. Když jsem ve stresu, tak se stravuji čokoládou. A dovoluji si říct, že tentokrát to byl extrém! Při celém tom martyriu s kocourem jsem nebyla schopna pozřít prakticky téměř nic, měla jsem tak sevřený žaludek, bylo mi tak zle, že se mi při jídle chtělo zvracet ... dokázala jsem sníst sem tam mandarinku a po práci si zajít na kafe a dort. Ano, stravovala jsem se jak to prase! A ani se za to nestydím, což je na tom asi to nejhorší :)
 
Tak to bylo mé skromné zhodnocení, vyznání se ze svých selhání. A jak jste dopadli vy? (pokud jste se aktivně zapojili)
 
Mějte krásný večer, Meduňka

9 komentářů:

  1. Môže Ťa tešiť, že tvoj blog ma vplyv na celú česko-slovenskú blogosféru. Bola som vcelku prekvapená koľko blogeriek sa Tvojej výzvy chytilo :-)
    Biela Mačka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zajímavé vzhledem k tomu, že ho skoro nikdo nečte :) a chytí se takové "blbosti" :)

      Vymazat
    2. a ani nevím, kdo se přidal, vím vlastně jen o IYF a Monice in Essence, ale já neměla čas číst blogy, tak třeba jich bylo víc

      Vymazat
  2. Tak já se přidala k výzvě taky ;) Na některé ty nesmysly ohledně výzvy jsem taky narazila, ale to neřeším. Myslím, že úvodní článek jsi k tomu sepsala tenkrát dost jasný, takže to není chyba na "tvém přijímači" ;) :D

    Jinak u mě výzva nevyšla tak "čistě"jak jsem doufala, bylo to nějaké těžší, než v létě, kdy jsem si taky dala podobnou "pausičku", ale splnila mé očekávání.

    Koupila jsem věci potřebné, ušetřila jsem všechny peníze na platby, které mě čekaly v listopadu a které byly dost vysoké. Odolala jsem řadě impulzivních nákupů a dokonce i teď mi to jde moc dobře.

    Propad v říjnu nastal jen u nákupu Clarins dekorativky, kdy jsem se prostě neudržela. Zpětně mi to nevadí, protože vše používám a jsem z toho stále moc nadšená.

    V listopadu jsem pozorovala, že nemám vůbec tendenci nakupovat, skoro takové duchovní zklidnění ;) :D , trochu jsem se urvala ke konci měsíce, ale spíš se jednalo často i o dárky a taky věci, které jsem buď neměla, nebo dodělávala.

    Vím, že jsem nenakoupila málo, ale taky vím, že jsem nakoupila zlomek toho, co bych nakoupila původně. Takže jak říkají Neviditelní: "Nemusí pršet, jen když kape." ;) Jsem ráda, i za tohle "zlepšení nákupní horečky" ;)
    PS: Kdo nechápe, že holky o nakupování na blozích mluví jako o závislosti v 99% případů z legrace, ale bere nás jako nějaké psychicky nemocné jedince, tak je vážně tele ;) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je super, že jsem měla takové věrné následovnice :D

      někteří nejsou ani tak telata jako spíš ***** (dosaďte si, co považuje za dostatečně nevhodné slovo)

      Vymazat
  3. Meduňko mohla bych se zeptat, jak používáš Glyco A? Já ho mazala každý večer na noc, pak už mě to dost pálilo, tak jsem mazala jen obden, ale byla jsem z něj i tak dost přesušená a šupinkatá (a to mám spíš mastnější pleť), bylo mi to až nepříjemné, tak jsem přestala úplně. Kombinuješ ho při mazání s nějakým dalším krémem? Nebo nedostala jsi od kožní nějaké doporučení? Přeji Ti, aby bylo nadcházející období radostnější než to minulé. Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj Katko, Glyco mažu na noc, obvykle tak 3 dny a pak den vynechám a dám místo něho silnější vrstvu hydratační masky, kterou nechám přes noc. Používám masku od Lumene nebo avene. Nebo to dělám i tak, že se namažu hned po koupeli - cca v 20 hodin a kolem 23, když jdu spát, tak přes to máznu ještě něco hydratačního - buď tu masku nebo klidně dávám i cicalfate od avene pro rychlejší hojení těchto partií. Kůže mě pálí chvíli po aplikaci, pak přestane, neloupu se po něm, loupla jsem se jen zpočátku, kdy jsem používala ještě silně vysušující antibiotikum, tak to nebyla vhodná kombinace.
      Moc děkuji za přání!
      Doufám, že ti budou moje "rady" něco platné, protože ten krém je fakt dobrý, v minulosti jsem jej měla už 2x a vždy s výbornými výsledky, škoda ho nepoužívat!

      Vymazat
    2. Milá Meduňko, moc Ti děkuju za vyčerpávající odpověď. Zkusím Glyco kombinovat s YR krémem Cure Solutions a uvidíme. Měj se krásně, Katka

      Vymazat
  4. Pozývam ťa k nám na nasu úúúžasnuuu suťaž.. urcite sa mrkni :) Výhra je naozaj hodnotná :) LIPSTICKS JUNGLE GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty