neděle 29. září 2013

2 x Grand Rouge Rose Eclatant + nový kamarád

pěknou neděli přeji,

dnes přináším velice krátký post, ve kterém bude hrát prim rtěnka z LB, kterou jsem původně vůbec nechtěla používat a kterou mi pohaněl i Pilot - že prý v ní vypadám jak lehká děva či co :)
Ale s nástupem podzimu jsem zatoužila ji vyzkoušet a stalo se tak minulý víkend. V sobotu jsem ji měla do města na kávičku v kombinaci s černými linkami z LB od Lorealu. V neděli na návštěvu tchýně jsem pak "nahodila" jemnější variantu se stříbrnou linkou. Přiznám se, že jsem nakonec vyměkla a po cestě jsem si pusu předělala jinou rtěnkou :D Co kdyby si tchýně myslela taky něco o lehké děvě... netřeba dávat podněty k nelibosti a diskusím... bohatě stačí, že jsem musela obhajovat svoje plýtvání penězi - protože vařit vývar z kuřecích křídel poukazuje na nadbytečný blahobyt, kdybyste to náhodou nevěděli...říkala to bábi (tchýnina matka)  ach jo....
 
takže sobotní varianta ....
 

nedělní varianta ....


Po cestě ke tchýni jsem se stavila seznámit s Čertem, který bydlí u Pilotovic babičky... je to malej miláček, nikdy nevytahuje drápky, ne jak ta naše poletucha malá :) Foceno bohužel na mobil, takže kvalita prach mizerná, blbý byly všechny fotky, ale na této jediné nevypadám jako úplný idiot... ale zase Čertíkovi chybí jedno oko.... na prd :)

 
 
Mějte krásnou neděli! Meduňka

sobota 28. září 2013

balíky tohoto týdne - můj a Míšin :)

pěknou sobotu přeji,
 
tak jsem včera dostala balík a ne jen tak nějaký ledajaký balík, ale pěkně našlápnutý balík! Balík s velkým B, balík nacpaný samými super truper úžo žůžo věcmi. Jsem se nějak rozvášnila, co :)
Balík je poskládaný ze vzorků, dárku a objednaných věcí, všechno se to nějak sešlo u Mitsuuko a ta byla tak moc hodná, že všechno zabalila a poslala. Děkuji!
 
No a protože teď budeme mít celý měsíc absťák, tak se ještě pokocháme a pomazlíme se všemi těmi delikateskami! Co vy na to? :)


Lee Stafforda mi přivezla moje milá Klér z Anglie. Děkuji! Na šampon jsem moc zvědavá, teď používám jeho brášku pro růst, tento šampon by se měl postarat o velký objem a měl by z vlasů odstranit nánosy stylingových přípravků.
 
2 minutová samozahřívací péče je pro mě velkou neznámou, musím ji nastudovat a vyzkoušet, určitě vám dám vědět, jaké jsou moje dojmy.


 
No není to nádherný pohled? Osvěžující sprej od Victoria´s Secret jsem dostala od Dejničky - opět jedno velké díky!
Pixi - glow tonic jsem si pořídila od Míši, neb jí nesedl a já jsem taková slabá a zvědavá a všechno ráda vyzkouším. Zvědavost je hrozná vlastnost, ale ženám je zřejmě vlastní :) Ze zvědavosti jsem si pořídila rovněž jedno cestovní balení Meteoritů od Klér. Potřebuju pochopit, co na nich všichni mají, čím jsou tak kouzelné... zatím jsem zkoušela jednou a nechápu, nevidím rozdíl, buď jsem slepá nebo blbá a nebo to bylo tím, že už se smrákalo... no, snad se to ještě obrátí a já tomu jejich imaginárnímu kouzlu podlehnu :) Krásná malá zkušební baleníčka od John Masters bylo velké překvapení od Denisy z Greenwave, neb jsem se nemohla účastnit té úžasné akce spolu s ostatními, což mě mrzí :( Moc moc se těším, až je vyzkouším, protože to voní fakt tak, že bych to vypila...:) Lak na nehty od Catrice jsem chtěla vyzkoušet a u nás ve Znojmě bohužel tato značka není k dispozici, takže byla Míša tak hodná a došla mi ho koupit, stejně tak jako mi pořídila sírovo mátový krém od Ilcsi, doufám, že bude stát za to!
 
 




A teď tu máme balík pro naši malou potvůrku! Někdy bych ji umazlila k smrti a dala ji celou svoji výplatu, aby si za to pořídila mňamky a hračky, někdy bych ji nejraději zavřela do klece v ZOO nebo do svěrací kazajky, protože ona je vážně cvok běhá jako blázen, skáče, kouše, škrábe, rozbíjí věci, krade jídlo... dneska využila naší nepřítomnosti, ukradla kapsičku z linky a schovala si ji pod koberec v jídelně... absolutně nechápu jak ji to napadlo ani jak se jí to fyzicky podařilo, kdyby se s tím kobercem pořád nemazlila a neokusovala ho, tak bych na to ani asi nepřišla...


" Moc ráda dostávám papání.... granulema mě sice moc neuctíte, ale lepší než drátem do voka..."


"Pomáhám sestavovat, prej to bude pelíšek a nějaká prolízačka, no uvidíme, co z toho vyleze..."


"Hele potkane, není to špatný, tady se mi bude asi líbit"


"Tak už bydlím....a ze střechy by se dalo asi skočit i na knihovnu....hmmmm, to musím vyzkoušet!"


"A mám i domeček!"




"Je, tady se bude pěkně spinkat"



Toť pro dnešek vše! Mějte krásný víkend, já se jdu pokusit uklidit....minulý víkend mi ta debordelizace skříní a oblečení nějak nevyšla.... byla jsem ráda, že jsem vysála, vytřela celý barák, utřela prach, vyprala, uklidila nádobí a padla na sedačku.... pouštět se do větších akcí se mi teda sakra nechtělo ....
 
Meduňka!

středa 25. září 2013

výzva pro měsíc říjen

moje milé čtenářky,
páni prominou, ale ještě jsem si tu žádného nevšimla....dnes bych vás ráda zatáhla do takové akce, kterou vymyslela moje velice inteligentní a krásná kamarádka. Nebojte se, není to nic světoborného a nebude vás to stát ani korunu :) Prostě jsme se s Klér dohodly, že si celý říjen nekoupíme žádnou kosmetiku a žádné zbytečnosti. Tak, kdo se k nám přidá???
 
Nekoupit si kosmetiku bych pro tuto akci definovala asi tak, že si nekoupíte nic, co nebudete nutně potřebovat - ale ne tak, že fakt nutně potřebujete tu desátou nude rtěnku! Spíš tak, že vám došlo mýdlo a neměly byste se čím mýt, tak si koupíte mýdlo. Nebo, že se vám vyrazil šílený lišej a doktor doporučil mazat XY, tak si koupíte XY, ale nic navíc!
Tak a zbytečnosti bych nedefinovala, to nechám na každé z vás. Ale pokud se k nám některá z vás připojí, tak bych byla ráda, kdybyste mi pak  napsaly, co jste si chtěly koupit a zakázaly si to a kolik peněz jste tak asi ušetřily :) Připadá mi to jako velice zajímavá sonda do života mých čtenářek, jejich peněženek a rodinných rozpočtů :)
 

 
 
Tak co vy na to? Přidáte se? :)
 
Mějte se krásně! Meduňka

sobota 21. září 2013

odměny tohoto týdne - Lumene, Lioele, Artdeco, Inferno...

pěknou sobotu všem,

dnes bych vám moc ráda ukázala, čím jsem se tento týden odměňovala za to, že jsem se donutila zvednout ráno zadek z postele a odebrat se poslušně do práce. Myslím, že jsou to moc pěkné odměny, jen už v tom bytě nejsou nějak moc kam dávat, takže se chystám dnešní den věnovat pořádnému úklidu - takříkajíc od podlahy, snad se mi podaří můj bohulibý záměr i zrealizovat... Když já jsem taková sběratelka a mám problém s tím věci vyhazovat a třídit a všeho je mi líto.... takže mám po šuplíkách a skříních kde co, třeba už jsem to 5 let nepoužila, ale co kdyby náhodou??? Mám schované i vypracované maturitní otázky, otázky s absolutoriu, otázky ke státnicím bakalářským, na magisterském naštěstí žádné otázky nebyly, jinak bych měla i je, taky mám schované všechny sešity a studijní materiály, oblečení, který jsem nosila před ..... 8mi kily.... a mimoto hafo blbostí jako sbírku free pohlednic, které se kdysi dodávaly do hospody, kam chodil můj milý na pivo... milého jsem sice už 12 let neviděla, ale pohledy mám schované :) no, chtělo by to asi všechno vzít a hodit do kontejneru... hned by bylo místa dost :)
Taky máte takový problém vyhazovat věci?????
 
Ale pojďme konečně k jádru věci.....
 
Lumene - 5min SOS krém - krém, který je určen pro okamžité zklidnění pleti, je určen zejména na suchou, podrážděnou pleť a dá se používat jak na obličej, tak na tělo. Na internetu jsem se dočetla, že je skvělý i na suché lokty, což určitě vyzkouším, protože s nimi mívám problémy. Krém obsahuje 95% přírodních složek, neobsahuje parabeny, syntetická barviva, parfém, alkohol... 
Extrakt z lněného semínka by měl stimulovat obranyschopnost pokožky, dále by měl redukovat začervenání pleti, působit proti předčasnému stárnutí pleti. Krém by měl na pleti vytvořit mikrofilm, který pokožku chrání dokonce i proti alergenům.... zajímavé. Krém je určen i do mrazivého počasí a slibuje ozdravení pokožky do 5ti minut. Mimo jiné obsahuje olivový olej, shea butter, pantenol...
 
Zatím jsem krém použila 2x na noc a to po použití přípravku s AHA kyselinami, kdy moje pokožka pak byla červená a lehce podrážděná. Krém je velice příjemný, ačkoli je určen na suchou pokožku, tak není extra mastný, krásně se vstřebává, ten mikrofilm mohu potvrdit, opravdu mám pocit, že na pleti něco je, co ji chrání. Tento krém si myslím, že se mi bude hodit, jsem z něj nadšená. Dokonce jsem ho sehnala ve slevě za 190Kč. Důvod slevy už tak radostný není, kosmetika Lumene se ve Znojmě bohužel nechytila a tak byl její sortiment rušen a vyprodáván.
 
 
Lioele - BB krém Water Drop - krém, který jsem si kdysi pořídila v setu miniaturek a použila jsem ho na dovolené. Toto BB je neuvěřitelně "jemné", když ho vymáčknete z tuby a promnete v prstech, tak úplně taje, mění se na "vodu" či jak to vyjádřit, prostě mění konzistenci z hutné na jemňoučký obláček dešťový, krásně se rozetře, vpije do pleti, jen lehce natónuje, žádná maska, nepřirozený obličej... No, senzace! SPF 27 je úplně dostačující. Krému je 50ml a vyšel na cca 260Kč. K tomu samozřejmě i nějaký vzoreček :)
 
Dan Brown - Inferno - jelikož nejsem schopna číst anglické knihy...(tak možná pro děti), musela jsem si počkat na české vydání a měla jsem knihu objednanou předem v knihkupectví. Sice vyšla víc než o 100Kč dráž než na netu, ale musím podporovat místní obchodníky :) Ne snad, že bych měla teď čas ji číst.... to ne, musím z toho svého bordel bytu udělat byteček jak klícku :) Ale už se na ni těším!
 
Artdeco - magnetická krabička na oční stíny  - má krásný design a musela jsem ji prostě mít. Stíny do ní ještě nemám, teprve si posháním, vejdou se tam jen 2, ale do kabelky to úplně stačí! Je to limitka, ale na netu ji ještě mají, kdyby po ní někdo zatoužil. Já ji kupovala u nás v kamenném obchodě.
 
 





No a nakonec jsem se včera odměnila novým sestřihem. Nechala jsem v kadeřnictví dalších cca 15cm vlasů, ale nelituji. Sice to není tak krátké, jak jsem chtěla, ale kadeřnice už mě zná a ví, že já šokem někdy pak brečím a nadávám si doma, že jsem plešatá :) ... no a tak se mě kadeřnice bojí stříhat, víc ji vyhovuje, když toužím po dlouhých vlasech :) Když jsem včera řekla, že chci mikádo, tak byla chudera docela v šoku :) Ale dopadlo to dobře, koukatelná jsem a stáhnout to do copu taky jde, takže vlastně paráda!

 
 
 
Mějte krásný víkend a kdyby chtěl někdo přijít na debordelizační brigádu, tak se hlaste :)
 
Meduňka
 

pondělí 16. září 2013

3x Never More

pěkný den všem,

tak jak se vám daří? Ten podzim nám přišel tak nějak moc rychle, ne snad, že bych podzim neměla ráda! Miluju, když prší a kapky deště tančí na našich střešních oknech, je to trochu jako step :) A taky miluju popíjení horké čokolády nebo čaje při sledování Mentalisty ...hmmmm... paráda... Ale co už vážně nemám ráda, tak to jsou virózy, rýma jak Niagarské vodopády, kašel jak po 25ti letech urputného vdechování nikotinu a dehtu :) Ale to jsem se nechala unést a ždibec odbočila do tématu.
 
Nedávno jsem vám představila 3 výrobky, které mám na jednu stranu velice ráda, na druhou stranu nevím, zda je pořídit znovu, dnes to budou opět 3 výrobky, tentokrát však jsem bytostně přesvědčena o tom, že už mi nesmí přes práh. A o kom, že se to budeme bavit? O jednom hydratačním séru a o 2 kouscích BB krémů.
 
Bioderma Hydrabio Sérum - jedná se o sérum na dehydrovanou nebo citlivou pokožku. Sérum obsahuje patentovaný komplex Aquagenium, který by měl pronikat hluboko do pokožky a udržovat ji hydratovanou. Pokožce by mělo toto sérum dodat pocit svěžesti.
 
Moc jsem se na tento přípravek těšila, protože jsem si přála nějaké hydratační sérum, ale byla jsem z něj opravdu totálně zklamaná! Sérum je takový řídký gel, který se mi na obličeji docela rychle vstřebá, ale ne úplně. Mám pocit šíleného ulepení, takový nepříjemný, nekomfortní...prostě bleeee. Po nanesení krému a makeupu je to tragédie, makeup mi nedrží, už asi po 2 hodinách mám obličej jakýsi roztečený, ublemcaný, ulepený, šíleně mastný!
 
Já vím, že na internetu jsou na tento produkt veskrze velice pozitivní ohlasy a recenze, lidé toto sérum milují! Já ale ne! Nemám ho ráda, absolutně mě irituje a jsem ráda, že mám jen 15 ml miniaturku!!!
 
 
 
 
The Face Shop - Power Perfection BB Cream - přiznám se, že o značce The Face Shop jsem před objednáním krémů nic nevěděla, ani jsem nevěděla, že existuje. Tak jestli o ní něco víte, tak mě můžete klidně poučit a rozšířit mi obzory! Fakt, že jo!
Tento krém se mi zalíbil tím, že má poměrně malé (20ml) a praktické balení s pumpičkou.
Tak nějak nevím, co bych vám o krému řekla, nějak nemám na balení ani složení, možná bylo na krabičce, ale to už nemám :(
Bohužel mi tento krém nesedí, je docela hodně moc krycí, ale až tak nějak maskoidní mi připadá a takový jako silikonový. Mám BB krémy ráda, ale asi proto, že po žádném z nich jsem neměla tak šíleně silikonový pocit na obličeji jako po tomto krému... jako bych byla naimpregnovaná či co... Bohužel mi nesedí ani barevně, nějak se nepřizpůsobí tónu pleti tak, jak jsem zvyklá... Jediné, co se mi líbí je SPF 37. Brala jsem si ho na dovolenou k moři, když se mi vyhodila ta kopřivka jako intolerance opalováku na obličej, tak jsem se sem tam mázla tímto BB, abych se nespálila, ale nebylo to dobrý, měla jsem šílenou barvu, brzy jsem se leskla, spíš tak nějak tála... no, krása nesmírná to nebyla, fakticky ne!
 


 
 
The Face Shop - Clean Face Oil-Free BB Cream - toto BB jsem si objednala zejména proto, že je určen na mastnější typ pleti, je bez olejů a obsahuje mnoho výtažků přírodních - z grepových jader, medový extrakt, tea tree atd. Tento krém je mnohem lepší než ten předchozí, není tak hutný, má řidší konzistenci, lehce se roztírá, dobře se vstřebává a přizpůsobuje tónu pleti. Barevně mi taky mnohem lépe sedí. Tak co mi na něm vadí??? Nějak se mi podařilo přehlédnout to, že neobsahuje UV filtr, nebo se o něm alespoň nikde nepíše. Tak teď na zimu by to asi nevadilo, ale v těch jarních a letních měsících mi to fakt vadilo. A já se mezitím zamilovala do minerálního makeupu, který taky ten UV filtr nemá.... no, takže vlastně nevím, oč mi jde.... jen prostě, že zatímco ten předchozí BB ani nedopotřebuju, tak tento bych klidně používat mohla, ale znovu si ho prostě nekoupím.

Tak jsem byla v komentářích poučena, že minerální makeupy mají UV, jen se to na ně z ekonomických důvodů nepíše :) Takže jsem opět o něco chytřejší. Díky!
 



Tak a teď porovnání obou BB krémů:




Myslím, že je na první pohled vidět, že Power Perfection je mnohem hutnější a kryvější, než Clean Face.



Tak to by bylo pro dnešní den vše. Mějte se moc moc pěkně a prozraďte mi, jaké kosmetické "přešlapy" jste si pořídili/y  vy :) Ať vidím, že v tom nejsem sama!
 
Meduňka

úterý 10. září 2013

dovolená v obrazech + bosenský seladon

pěkný den všem,

protože jsem zachytila jistou poptávku po dalších fotkách z dovolené, tak přináším várku č. 2. Moc fotek jsem nerobila, protože když někam jedete už po šesté, tak nemáte prakticky co fotit :)
























tak toto není můj úlovek!


poslední fotka před odjezdem!


Co se týče historek, tak mě už ta zlost docela přešla a nejsem schopná to tak pěkně sesumírovat, mám tu vlastnost, že špatné zážitky velice rychle zapomínám - vytěsňuju, takže jen 2 body:

Asi jsem povrchní snobská pindulína, ale jízda autobusem je pro mě fakt rok od roku horší, moje kolena šíleně trpí, vržou, nechápu jak to ty čiperné důchodkyně mohou těch 13 hodin vydržet, když já jsem pak jak invalida! Ale to není to nejhorší, já poslední dobou špatně snáším osazenstvo autobusu, ty prapodivné rozhovory, trochu mi připomínají klienty z práce. Vím, že to zní hrozně a ujišťuji vás, že nemám předsudky, respektuji téměř všechny lidi světa, samozřejmě mám i já svoje limity - pedofily a podobné chorobné záležitosti, takže proti klasickým klientům nic nemám; uvědomuju si, že to zní nepěkně, ale o dovolené chci mít klid a jistou minimální úroveň, nechce se mi cestovat s lidmi v uválených vytahaných tričkách a vytahaných teplácích, jako já taky necestuju bůh ví v čem, ale aspoň trošek se snažím... a i ty rozhovory ve frontách na toalety, no to je pro mě nápor na nervy jako hrom... půl hodiny debatují o tom, že půjdou na pánský, tak tam vletí, drží chlapa za dveřma násilím, jako asi je to normální, ale já na to fakt nemám nervy...
 
"tak co Maru, půjdeme? podržíš ty dveře?"
"Hele Ančo, teď je tam nějaký pán, tak počkáme ..."
"Maru, zase tam vlezl chlap, tak jak teda? Tak holky, musíme se rozhoupat, jinak to nejde, tady se ta fronta vůbec nehýbe, to nemůžeme za těch 15 minut zvládnout"
"No jasně, to nestihneme, ujedou nám"
"Já na pánský nejdu, pojďte na pole za keř...."
"Kam není žádný pořádný keř, každej nás uvidí, tam já nejdu, to rači na ty pánský..."
 
Takto dámy debatují 10 minut, pak je před nimi jen asi 5 ženských a v tom se rozhodnou, že teda na ty pánský půjdou.... do toho se tam hrnou ti chlapi, Maruš je drží za dveřma, oni se s ní hádají...ach můj bóóóóže... proč? za co????

Hned po záchodové frontě jsem si lupla prášek na spaní, který jsem si zapůjčila od babičky a můžu vám říct, že to byla jízda. Nikdy jsem prášek na spaní neměla a nevěděla jsem, co od něj čekat.... jéééé, já byla jak zfetlá, fakt! Neposlouchal mě jazyk, drmolila jsem blbosti, takže asi jsem byla nakonec asi horší než všichni ti lidi, kteří mi lezli na nervy...a pamatuju si, že na další čůrací zastávce jsem sice byla v kolenou dost nejistá a vratká, ale vedla jsem šik postarších žen na toalety do restaurace Oldtimer, který znám jako své boty, ale jak jsem se k tomu dostala, to fakt netuším.... nicméně jsem většinu cesty fakt prospala jak dudek! Moc se mi to líbilo :)
 

 
Jsem fakt snobská hnusná pindulína, ale nejedu na dovolenou proto, abych se tam "bratříčkovala" a nechala se ohmatávat od místního personálu! Nechápejte mě špatně, jsem ráda, když přijedu a vidím, že je vše a všichni na svém místě - český delegát, číšníci v okolních restauracích, dokonce i paní Božena, česká nutička místních výletů lodí, kterážto je mi sice nesympatická, ale prostě tam patří! Ráda je pozdravím, popovídám si s nimi, ale "ocať pocať". Od personálu čekám, že bude milý, vstřícný, avšak nebude vlezlý!!!

Jako představte si 50ti letého bosenského seladona s připitým úsměvem, který s vámi "laškuje", háže vám z bufetového stolu na talíř jídlo, které nechcete, nosí vám na stůl mraky jídla, které nechcete, chytá vás kolem ramen, běhá za vámi i mimo hotel, křičí na vás mezi lidmi, že jste jeho anděl, zve vás na skleničku a podobně! Jako to je fakt fialovej hnus!!!! Toto tedy jsem loni absolvovala s mamkou, kterážto byla terčem "milostných" návrhů onoho nepěkného vlezlouna! Doufala jsem tajně, že letos tam pán již nebude, že si toho snad někdo všiml, že je pán abnormálně neprofesionální, avšak moje přání nebylo vyslyšeno a opět jsme se "šťastně" shledali! Pán měl letos naštěstí v merku spíš zachovalou blondýnu ve středně pokročilých letech, která sice nosila na snídani tepláky a tričko s 9ti dírama (fakt jsem je počítala), ale i tak byla zřejmě děsně šik a bezbranná... Ne snad, že by to na mamku "obšourdník" nezkusil, to zase jo! To by si pán nenechal ujít, ale já jsem se na něj tvářila jako vrah a vždy jsem mu něco odsekla a jemu po pár dnech došlo, že tu mu pšenka fakt nepokvete a dal pokoj, tvářil se sice po zbytek času uraženě, což opět považuji za nemístné a neprofesionální, ale lepší než kdyby byl vlezlý a donutil mě kopnout ho do koulí, k čemuž jsem se odhodlávala již od loňského roku.

Ke konci pobytu jsem se stala terčem nechtěné pozornosti i já.... oblíbil si mě druhý pikolík.... ach jo....
Když si při snídani přisedl ke stolu a začal mi před všemi lidmi v jídelně vykládat, že beze mě nemůže žít a že můj odjezd nepřežije, tak jsem chvíli předstírala, že to nevidím a neslyším, ale styděla jsem se jako hrom! Když mi pak pán přinesl náramek, který mi vehementně nutil a pak pravil, že si mě chce vzít za manželku, tak jsem fakt měla chuť přestěhovat se do vedlejšího hotelu.... (žádost o ruku mi sice není proti mysli, ale raději bych ji dostala odjinud ;)

Já vím, že je to asi místní zvyk a že tento týden je o ruku žádána nějaká jiná slečna.... ale já toto fakt nerada. Chci, aby mě číšník pozdravil, přinesl mi polévku a hlavní chod, usmál se u toho (ani to není nutné), aby byl zdvořilý, stejně tak jako budu zdvořilá já a toť vše! Bohužel asi budu jedna z mála českých žen, která vyžaduje tento odstup, neb jsem si povšimla, několika dam, kterým tento familiárnější typ konverzace (aneb sem tam si šáhnu) vyhovoval, dokonce se s panem bosenským seladonem líbaly při odjezdu u autobusu a strkaly mu peníze.... 3x fuj velebnosti  a 4 zdrávasy k tomu!!! A tak mám pocit, že si tam asi děláme špatný jméno samy - české ženy...

Jo a pak mě tedy taky pěkně nasr*** slečna v autobuse, která nebyla nalíčená a přesto měla řasy hustý a dlouhý jak smetáky.... utěšovala jsem se sice tím, že jistě nejsou pravý, že jsou prodloužený, ale i tak! Slečně to prostě děsně seklo a mě to děsně .... jako vám to nepřipadá k vzteku? :)


Mějte se krásně! Meduňka





 

neděle 8. září 2013

úplné pidi útržky a postřehy z dovolené

pěkné odpoledne/podvečer,

tak jsem zase doma! Uffff.... to kodrcání autobusem už fakt není nic pro moje starší kosti a zejména kolena :) Vážně uvažuji o tom, že příště se vydám na cesty letecky... nuž, uvidíme.

Uvažovala jsem, zda by váš bavilo číst si něco z dovolené, ale dospěla jsem k názoru, že asi ne :) Co by vám dalo vyprávění a místních "obšourdnících" a tak vůbec :)

Tak alespoň rekapitulace toho, co bych příště nechala doma, kdybych balila jen pro sebe ... a pár rad pro workoholiky, co na dovolené dělat a jak si ji užít! :)

Prostě to, co považuji za dovolenkově důležité:

zdravá strava je základ všeho! Nebo tedy alespoň vyvážená strava - ten kremeš na fotce vyvažuje právě to sojové mléko o fotku níže, ono totiž mnoho zdravé stravy může tělo zaskočit :)



 

Zevling je super věc! Jen tak sedět, kochat se vlnama, šuměním moře, případně poslouchat neuvěřitelné rozhovory lidí na okolních lehátkách a dekách.... vím, že se to nemá, ale někdy to prostě nejde přeslechnout...



Pravidelná várka informací o rodině a zejména o malé Míše, udržuje psychiku člověka v dobré kondici :) Kdybych před spaním nevěděla, kolik toho Míša sežrala, jestli kakala a který kvítko odešlo její vinou zase do věčných lovišť, tak bych snad ani neusnula :)
 


A jakže s tou kosmetikou?



Obličej jsem si během dne myla tolikrát, že bych si příště vzala něco méně "agresivního" určeného spíše na citlivou pleť. Tentokrát mi obličej dělal fakt velkou neplechu!








Jak jsem už zmínila, má bledá tvář docela nepěkně reagovala na slunce??? nebo spíš na Eucerin 30 na obličej???? Spíš bych řekla, že odpověď B je správně, protože když jsem krém vynechala a obličej jsem místo mazání jen pudrovala Artdecem s UV 30, tak se vyrážka nezhoršovala a přesto jsem se nespálila ani lehce nepřismahla!
 
Na kopřivku tentokrát nepomáhala dokonce ani kopřiva, zabral až černý čaj, ale byl to tedy boj!
 
Celkově se dovolená moc vydařila, počasí bylo krásné, slunečné, ne však moc horké, jídlo bylo dobré, drinky excelentní, knihy se četly prakticky samy :) Opravdu jsem si odpočinula a snesla bych i tak 3 dny navíc!
 
Mějte se pěkně a přeji všem, ať nějak zvládneme ten nadcházející podzim ve zdraví a s dobrou náladou :) Mně už spí Míša na klíně, takže mě dobrá nálada jistě jen tak neopustí :)
 
Meduňka