sobota 31. března 2012

rimmel 60 seconds 400 starlet

ahoj, dneska rychlovka - nový lak na nehty. Já nejsem vůůůůůbec odbornice na laky, poslední dobou barevné laky téměř nepoužívám, vlastně ani rimmel produkty nekupuju, ale vždy, když jsem šla kolem jejich stojanu, tak mě tento lak praštil do očí a magicky přitahoval. Už několikrát jsem jej držela v rukou, dokonce měla i v košíku a pak jsem jej vrátila, protože ho nepotřebuju a ani jsem si jej neuměla na sobě představit....k čemu ho budu nosit??? budu ho vůbec nosit???? atd atd.
Dneska jsem zase šla kolem stojanu, naštěstí jsem nebyla sama,ale s mamkou a ta mě vždy přiměje, abych si koupila, co se mi líbí....nevím, jak to dělá, ale zbaví mě vždy té nejistoty... "ti půjde k tričku" a bylo :)


A tak ho mám a líbí se mi. Je to taková růžovofialková barvička, velice příjemná, tlumená, nic vulgárního, prostě decentka, krásně rychle schne a to i ve 3 vrstvách, takže jsem spokojená. Pevně doufám, že výdrž bude obstojná - to je totiž důvod, proč barevně téměř nelakuji.

Mějte pěkný den, Měduňka.

BB - Missha Vita matte

Ahoj, dneska vám představím se značným zpožděním svůj úplně první BB krém, který mi doputoval z Koreje. Jedná se o BB od firma Missha a je určen na mastnější typ pleti.
Má SPF20 PA++, měl by obsahovat 7 vitamínům chránit pleť atd, atd.však to znáte.... Mám menší cestovní balení a myslím, že na cesty fakt super.
Co mě nadchlo je jeho balení, hrozně se mi líbí ten plastová tuba, připadá mi to jako zvláštní krásný plast. Je to hloupost, ale já mám ráda pěkná balení.

K dispozici byl jen jeden barevný odstín, ale perfektně mi sedl, hodně pěkně se přizpůsobí. Po rozetření opravdu není na pleti vůbec vidět, avšak ten rozdíl ve vzhledu pleti je vidět, neumím to popsat, prostě jsem výrazně upravenější, ale není vidět, čím je to způsobeno. Pleť je taková jasnější, pěknější. Občas trochu zápasím s tím roztíráním, řekla bych totiž, že je dost hutný, jako když se snažíte rozetřít takovou tu starou dobrou modrou niveu (tak hrozný to není, ale trochu mi ji připomíná). Ale když rozetřete, tak to fakt stojí za to.

jen lehce rozmáznutý, aby byla lépe vidět barva

po rozetření

Čím si teda nejsem úplně jistá, je ten matující efekt, tak nějakou dobu ano, ale že by to fungovala na celý pracovní den, to určitě ne, alespoň na mám obličeji ne. Ale to mi zase tak moc nevadí, jsem zvyklá se občas trochu poupravit, použít matovací papírky a přepudrovat.
Nemám pocit, že by zanášel póry nebo nějak zhoršovat například exém nebo akné. Co se mi na něm ještě moc moc líbí je jeho příjemná parfemace. Já neumím popisovat vůně,ale tato mi připadá jako něco mezi niveou a čistě vypraným prádlem, zkrátka krásná krémovočistá vůně.
Cena na ebay se pohybuje za toto menší balení kolem 8-9ti dolarů, což je prostě paráda.
Za sebe tento BB krém rozhodně doporučuji, neboť je příjemný, voňavý, na tváři není vidět, ani cítit, ale cítíte se s ním krásná. Kdo potřebuje velkou dávku krytí a matování, ať raději sáhne po jiném produktu!

Máte tento krém, jste s ním spokojené?
krásný zbytek soboty, Meduňka.

pátek 30. března 2012

čistící čaje

pěkný páteční večer,
dneska bych ráda napsala pár mouder o čistících čajích - přesněji tedy čajích zaměřených na čistění lymfatického systému, které teď "s chutí" několikrát denně užívám.

Zdravý lymfatický systém je jeden z hlavních detoxikačních systémů organismu. Proto je důležité jej udržovat v dobrém stavu a trochu se mu věnovat.
Dočetla jsem se, že lymfu poškozuje:
- stres a napětí
- přemíra ovoce, cukru a mléčných výrobků (právě konzumuji ovocný salát z banánů+kiwi+jogurtu+ořechů.... asi si dám o hrnek čaje víc :D ...)- přemíra živočišné a pečené stravy
- špatný stav ledvin
- dlouhodobé působení strachu a stresu!
- nedoléčená (nevyležená) chřipka
Na druhou stranu lze lymfu i posilovat:
- jóga s obrácenými polohami
- pohyb, poskoky na trampolíně
- péče o střevo
- ryby a mořské řasy
- zeleninové a ovocné šťávy (červená řepa + mrkev)
- čaje na čištění krve (kopřiva, přeslička, lípa, šalvěj, smetanka, dubová kůra)
- reflexní masáže
- manuální lymfatické masáže

V současné době vlastním 3 čistící čaje od různých firem.

1. Lymforegen - firma TOPVET - detoxikace organismu+zlepšení kvality pleti
Tento čaj jsem zakoupila při první konzultaci na lipokavitaci. Chuť má nahořklou.
složení: pampeliška, kopřiva, echinacea, měsíček, přeslička, pomerančová kůra, citrónová tráva
0,25l vody - 5-10 min.
pijeme ještě teplé - 2-3x denně.

Tento čaj mi zoufale nechutná, jsem zvyklá na bylinky, mám je ráda, ale tohle mi fakt nějak nejde do krku, vrací se mi...no není to "boh vie čo"

Právě proto jsem si koupila další 2 jiné čaje, abych si povinnost splnila a přitom se mi nezvedal "kufr".

2. Lymfodren - firma RYOR - detoxikace lymfatického systému+zkvalitnění pleti, zlepšení funkce sleziny.
Tento čaj má na rozdíl od předchozího spíš ovocnou chuť, má krásnou červenou barvu a je celkově příjemný.
složení: ibišek, pampeliška, vřes, měsíček, jetel, třapatka, pýr, citronela
0,25l vody - 15 min.
pijeme 2x ročně 6týdnů 1-2 šálky denně

3. Lymfatický - firma GREŠÍK Valdemar - čistění lymfatických cest
Tento čajík je naopak opět cítit spíš bylinkami. Je to zvláštní, ale já z něj cítím mátu, ač v něm není obsažena. Čaj má příjemnou, lahodnou, lehkou chuť.
složení: vřes, bez černý, pomeranč, lžičník, šalvěj, vrba, jehlice, hadí kořen, pohanka
0,25l vody - 10-15 min.
pijeme 1-2x denně
U citlivých osob může vyvolat fotosenzibilaci!

Čaje piju něco přes 14 dní, na xichtě (a nejen tam) se mi vyházelo kde co, tak hádám, že to nějaké čistící účinky má. Rozhodně si myslím, že pokud se ke mně v pití čistících čajů přidáte, neprohloupíte, nic nezkazíte a kdyby nic víc, tak zlepšíte pitný režim :)

Máte tip na nějaký dobrý čistící čaj? Dejte mi vědět, jsem moc ráda za vaše komentáře.

pěkný zbytek dne, vaše Meduňka

středa 28. března 2012

pár novinek z liposukce

ještě jednou ahoj,
tak jsem dnes absolvovala druhé "ležení" na ultrazvukové liposukci. U procedury jsem si povídala s panem majitelem - masérem a dozvěděla jsem se docela pár docela zajímavých informací.

  • mám mužský typ tukové tkáně, která se hůře touto metodou likviduje
  • můj typ tuku by se prý dobře odsával klasickou liposukcí
  • frčí kryolipolýza - která dle slov pana majitele rozhodně funguje, ale slevové portály srazily cenu procedury tak nízko, že se nevyplatí přístroj koupit.
  • můj typ tukové tkáně je nevhodný pro kryolipo.... (škoda)
  • špatně provedený kryolipo může mít velké následky na zdraví - omrzliny, puchýře, mokvání atd.
  • když už jde člověk na kryolipo musí trvat na tom, aby personál použil ochranou membránu, která zabrání popálení kůže

tak to je pár informací ze zdroje znalého těchto procedur... možná to někoho inspiruje, možná to někoho odradí....
Pana majitele považuji za věrohodného, líbilo se mi, že mi minule doporučil "ležení" neabsolvovat, když jsem měla nateklé uzliny na krku, líbí se mi, že doporučuje celkové změny, zajímá se o psychické rozpoložení atd.
Doufám, že ty procedury budou co platné a že se to na mém břiše odrazí!!!

Přeji pěkný večer. Meduňka

gel eyeliner essence

ahoj všem,
dneska jsem vás chtěla potěšit článkem o mém veleoblíbeném BB krému .... avšak když jsem se hnala pro foťák, že cvaknu pár obrázků, přišla jsem na to, že nemám co fotit.... buď jsem krém zapomněla v práci ..nebo se mi ho podařilo někde vytratit, což je klidně možný..... a nebo jsem ho odložila na nějaký absolutně nepochopitelný místo, což se mi taky stává.... dneska jsem se nemohla vypravit do práce, protože jsem nemohla najít klíče - byly na vaně - proč??? vím já?

Takže zcela improvizovaná rychlovka než odběhnu na další neinvazivní liposukci.... nové gelové linky od essence.
Během února jsem si koupila fialkové a strašně moc jsem si je oblíbila, mají krásnou tmavou barvu, drží opravdu celý den, až mám problém je odlíčit.
Tento týden jsem k nim do sbírky přidala takový šedostříbrný odstín -05 - miami´s ink. Řekla bych, že je takový metalický a odličuje se ještě hůř než ty fialové, je to takové permanentní tetování :D
Stály něco kolem 80,- Kč, což je pěkná cena, i když ve slevách nakupuju daleko raději :) Dobře se s nimi maluje, zatím vypadají o něco hustší než ty fialové, ale možná je to jen moje zdání, které jak všichni víme, občas klame.

přikládám pár fotek a srovnání s těmi fialkovými.


Vím, že to byla dneska bída, ale až se vrátím z liposukce, tak vám napíšu, jaký to bylo a co novýho zajímavýho jsem se tam dozvěděla.

zatím ahoj. Meduňka

neděle 25. března 2012

Loreal Nature Couleur Botanique

ahoj všem, tento týden jsem byla nějak moc zaneprázdněná a neměla jsem vůbec čas a energii psát. Ve své honbě za zdravím trochu pokulhávám, pilates a vacushape proběhly bez problémů, stále piji 2x denně odporný bylinkový čaj....nevím, jestli je to jeho práce,ale na obličeji mi už vyrašilo kde co - exémem počínaje, akné konče.... nevím, snad je to přechodný stav a signalizuje čistění organismu. Mimo jiné se mi na bradě udělal opar velkosti střední Evropy, otekly mi uzliny na krku a bylo mi tudíž doporučeno odložit druhé sezení na té ultrazvukové liposukci....neprospěla by mi ta lymfatická masáž.... jinak se musím přiznat, že jsem si dopřávala, dostala jsem čerstvá vejce a vždy, když dostanu čerstvá vejce, tak z nich dělám tiramisu....no a dnes jsem nutně potřebovala zpracovat 2 pařížské šlehačky, tak jsem ráno upekla lísko-oříškovou piškotovou roládu plněnou pařížskou šlehačkou a banánem.... 3 x fuj ! :D

ale abych se dostala k dnešnímu tématu. Tento týden jsem obdržela zásilku vlasové kosmetiky na barvené vlasy. Brala jsem si  Loreal Expert Delicate Color šampón - samozřejmě větší ekonomicky výhodné balení :)jak jinak. Od kadeřnice jsem se dozvěděla, že by snad měl být určen speciálně na červené odstíny vlasů, které se prý nejrychleji vymývají. Já mám teď na hlavě tmavě hnědou s výraznými fialovočervenými odstíny a jelikož si vlasy myji denně a barvená jsem přelivem od Metrixu, byla bych ráda, aby co nejdéle vydržel. Tento šampón jsem ještě neměla, takže pro mě novinka.
Dál jsem objevila novinku v sérii Loreal Nature - řadu určenou taktéž na barvené vlasy, nemohla jsem odolat a objednala jsem si ji taktéž.


Loreal Couleur Botanique šampón - jedná se o šampón, který by měl chránit zářivost barvy vlasů, obsahuje lněný olej, který by měl vlas obalit a vytvořit mu jakou neviditelnou bariéru.  Šampon neobsahuje parabeny ani silikon.
Maska ze stejné řady opět slibuje uchování zářivosti barvy vlasů.
Oba produkty voní po orientálních citrusových květech, na což jsem se extra těšila, nicméně mě tato vůně neoslovuje, řekla bych, že mi i docela smrdí....škoda.... asi mám divný nos, když mi voní gestil wonder a citrusové květy ne :)

Zatím jsem zkoušela jen první šampón - tedy delicate color a jako péči pak tu novou masku. Byla jsem příjemně překvapena, protože jsem vlasy neměla vůbec zatížené, mastné a to dokonce ani druhý den...toto spojení se zatím jeví jako fajné, asi bych si vlasy mohla umývat ob den. Dokonce i třetí den vlasy vypadaly obstojně, když jsem je měla stažené do culíku.

Dnes mám v plánu vyzkoušet šapón Couleur Botanique.

Na všechny produkty jistě napíši ještě recenzi, samozřejmě po důkladném vyzkoušení. Zatím jsem však opravdu mile překvapená a spokojená.

Abych nezapomněla - produky jsem kupovala v e-shopu vlasy-loreal.cz a moc jej doporučuji. Objednávala jsem ve středu, platila jsem převodem a ve středu jsem měla balíček perfektně zabalený doma. Objednávám zde opakovaně a vždy jsem byla spokojená.
Přeji pěkný zbytek nedělního slunečného dne, já se vrhnu zase na zahrádku, včera jsem celý den sázela a náramně jsem si to užila :)

vaše Meduňka

pondělí 19. března 2012

rekapitulace minulého týdne

ahoj, dnes přináším rekapitulaci minulého týdne. Bude to taková rychlovka.

péče o tělo a duši:
  • pondělí - odpočinek
  • úterý - pilates, frešdžus, dlouhý spánek
  • středa - kadeřnice (barva, střih), lipokavitace, lymfodrenáž
  • čtvrtek - vacushape, pití čistícího čaje
  • pátek - frešdžus, procházka, pití čistícího čaje
  • sobota - práce na zahradě, procházka, pití čistícího čaje
  • neděle - zahrádka, procházka + frešdžus, pití čistícího čaje
nákupy:
  • kožený botičky na jaro

  • kalhoty - yves tanguy
lepší obrázek jsem nenašla                        


  • hydratační krém, peeling, micelárka


čekám zítra poštou - sehnala jsem novou na omlázku




bílá halenka - mi byla darována mojí zlatou maminkou, protože jich má mnoho a všechny nepotřebuje :) je spíš pánského stylu - tom tailor

a jak, že nyní vypadá můj wish list?

vlasovou kosmetiku jsem objednávala dnes, trošku jinou, než jsem měla v plánu, pak se určitě pochlubím, tak se těšte!

Toť pro dnešek asi vše. Přeji krásný zbytek dne, užívejte jarní dny.

zdraví, vaše Meduňka

neděle 18. března 2012

mexická tortila

pěkný večer, dneska bych vám ráda představila svůj veleoblíbený recept, který si dělám jako rychlovku k večeři Už jste si mohli všimnout, že mám v oblibě tortily, tentokrát tedy na "mexický" způsob.
Pakliže jste gurmáni, gurmeti či cosi obdobného, doporučuji nečíst dál :D

suroviny:
  • cibule, česnek
  • slanina
  • chilli olej
  • paprika
  • rajče
  • mexická směs v plechovce
  • niva nebo balkán
  • tortila

slaninu nakrájíme na drobné kostky, cibuli na hrubo - na kolečka, osmahneme obojí na chillioleji, přidáme papriku nakrájenou na drobnější kousky, necháme restovat, poté přidáme rajčata na kostky, česnek a přidáme plechovku s fazolema. Přikořeníme - já čerstvě melu pepř. Necháme prohřát nebo vaříme do změknutí papriky, jak je komu příjemné.
Směsí naplníme tortily, přidáme nivu nebo jiný sýr, který je poruce a v oblibě; zabalíme, ozdobíme, jíme :) Hotovo je za cca 20 minut. Je to taková rychlovka, na kterou mám vždy vše potřeba v lednici.


dneska jsem nakrajela cibuli jemněji


dnes inovace - parmasan


hotovo :) dobrou chuť


Dobrou chuť, vaše Meduňka

sobota 17. března 2012

peeling lumene

Tento týden jsem si pořídila další skvost mé oblíbené značky Lumene. Jedná se o peeling, který je určen speciálně na mastnější pleť se sklony k akné. Tento peeling je ze speciální řady pro tento aknózní typ pleti Natural Code. Tato řada dále obsahuje gel, tonikum, hydratační krém a odličovat očního make-upu.
Ale vraťme se k peelingu. Peeling by měl redukovat tvorbu kožního mazu, zklidňovat pleť a udržovat pokožku matnou. Produkt by měl čistit ucpané póry a bránit vzniku černých teček.
Peeling  neobsahuje paraben, olej, silikony, ethyl alcohol a syntetická barviva. Obsahuje 90% přírodních látek.
Mám z peelingu radost, protože už jsem vážně nějaký potřebovala. Minule jsem používala peeling od syncare, ten obsahoval jemnoučká zrníčka mořského písku a byla jsem spokojená. Peeling od lumene má takovou řekla bych, že gelovitou konzistenci, abrazivní částečky jsou relativně dost malá, avšak lehce ostrá. Nevím to přesně, nestudovala jsem složení, ale řekla bych, že obsahuje nějaké mátové výtažky, na pokožce je osvěžující. Od tohoto produktu nečekám zázraky, ani odstranění akné, popravdě se mi moc nezdá ani to zmatnění, od peelingu čekám, že mi pěkně obrousí pleť bez toho, aby mi ji podřel, poničil a podráždil. Podráždění se naštěstí nekonalo, ani nic z výše uvedeného. Jsem tedy spokojena.
Cena 140 kč ze za 75 ml poměrně ucházející. U nás v drogerii však tvrdili, že cena je akční - 50%, což teda nevím, nevím, na netu se kolem 150ti Kč dá sehnat v pohodě. Přiznám se, že 280,- Kč bych za něj roooozhodně nadala, ani na sekundu bych o tom nepřemýšlela.
(web)

Prozradíte mi, jaký máte vy rádi peeling? Ráda se nechám pro příště inspirovat.

pěkný zbytek večera, vaše Meduňka


středa 14. března 2012

den 116

pěkný večer,
ráda bych krátce zrekapitulovala druhou půlku včerejšího dne+den dnešní.
117 - zásadní pro mě byla hodina pilates, kde jsem se svým tělem dělala takové podivnosti, které bych nikdy nečekala, že jsme schopna. Musím však narovinu říct, že jsem pak byla totálně grogy, sotva jsem dolezla domů - musela jsem to vzít přes kavárnu, kde jsem si dala 3deci frešdžusu - ananas, pomeranč+hruška a nejraději bych vám to zatajila,ale k tomu jsem si dala kousek sachru...a víte co, ani jsem si ho nevyčítala, však je to jen kousek buchty, ani žádnej krém tam nejni :D Domů jsem pak dolezla a lezla sem fakt z posledního, hupla sem do vany, natřela špeky skořičákem a usnula jsem.

116 - dnes jsem byla kupodivu docela čilá, nic mě nebolelo, což bych včera nevěřila, když jsem do postele téměř lezla po čtyřech. Snídaně OK, kornšpic s lučinou, oběd taky v cajku, odpoledne jsem měla rozmazlovací - zašla jsem si ke kadeřnici na barvu a střih a jsem moc moc spokojená, mám takovou tmavěhnědou s fialovými odlesky, vypadá elegantně a moje milá kadeřnice mě potěšila, říkala, že ji připomínám Katie Perry, což jako je docela poklona, ne? :)
Po kadeřnici jsem spěchala do relax centra, kde se mě ujal pan majitel - zastánce celostní a čínské medicíny, prohlédl mě a pak jsme se vrhli na zeštíhlující proceduru - konkrétně se jednalo o lipokavitaci - tedy ultrazvukové ošetření špeku na břiše. Po ultrazvuku jsem byla namazána skořicovým krémem a šup do nohavic na lymfatickou masáž. Pán mi popovídal mnoho zajímavého o fungování těla, nesliboval zázraky... prodal mi nějaký bylinkový čaj, protože se mi hromadí zadržená vody a lymfa v nohách a natékají mi. Na další sezení jdu zase za týden. Myslím, že je to takové motivace pro další cvičení a snahu, když už do toho člověk vrazí toliko peněz....tak aby to nebylo vyhozené z okna.

Toť pro dnešek vše, pěkný zbytek večera, vaše Meduňka

CND gel lak

ahoj všem,
dneska bych ráda napsala pár slov na téma gel-laků. O gel-lacích jsem se dozvěděla někdy zhruba před 3/4 rokem a chtěla jsem je vyzkoušet. Před dovolenou u moře jsem se tedy objednala do salónu a nechala jsem si udělat těmito laky francii. Chtěla jsem mít ruce po celou dobu dovolené upravené, pěkné, abych se o ně nemusela starat a nemusela za ně stydět.
Gel-lak je (jak už název napovídá) cosi mezi gelem a lakem. Nanáší se lehce jako lak, má lakovou konzistenci, po vytvrzení v UV lampě ihned schne, má vysokou míru lesku a dlouhou životnost - cca 1-3 týdny. Výhodou gel laků by mělo být lehké odstranění bez nutnosti broušení nehtu.
Slečna mi upravila tvar nehtu odmastila je, nanesla vrstvu podkladového gel-laku - base - šup pod lampu, dále nanesla bílý gel-lak na špičky a opět nechala zapéct, pak následovala vrstva vrchního průhledného gel-laku a opět zapečení. Následně setřela z nehtů výpotek, čímž je i vyleštila a bylo hotovo. Slečna pracovala s gel-leky firmy EDB. (base i top jsou obsazeny v 1 výrobku)
Zaptalila jsem tuším 350,- Kč a musím říct, že nehty vydržely pěkné asi 10 dní. Rozhodně vydržely celotýdenní máchání v moři, čemuž jsem se divila. Poté jsem si nechala gel-lak odstranit. Slečna říkala, že lepší než odlakování bude spilování....no neměla jsem z toho radost,ale budiž. nechala jsem si udělat gel-lak ještě jednou - opět spokojenost, další sundávání probíhalo již jakýmsi speciálním odlakovačem. Nicméně na mých nehtech to drželo jak přibité, takže mi na nich kousky laku zůstaly, nehty byly hrbolaté až hrůza, slečna to jen přetřela vrstvičkou kalciového gelu, aby to opticky nevypadalo tak strašně a nehty se trochu vyživily. přiznám se, že jsem z toho byla celá rozhozená, na odpor jsem se nezmohla, bála jsem se, abych nedopadla ještě hůř. Doma jsem si to leštičkou zpilovala a dospěla jsem k názoru, že aplikace není nic složitého a zvládanu to doma sama. Pořídila jsem si tedy lampu a gel-laky - jednalo se o napodobeninu CND shell laku - tuším, že se to jmenovalo Bluesky či nějak podobně. Nehty vypadala krásně, měly opravdu super životnost, nicméně sundávání byl horor, nešlo mi to dolů naprosto ničím, musela jsem pilovat a protože jsem v tom neměla praxi, propilovala jsem se po několik sundáních téměř až na maso. všechny nehty se mi pak nalomily tak v polovině délky, bolely téměř při všem a když jsem je natřela zpevňovačem, tak jsem myslela, že vypustím duši....

Nakonec jsem si objednala CND shell lak z ebay a naprostá spokojenost. Dobře se s ním pracuje, pěkně vypadá. Koupila jsem si jen PODKLAD a TOP - CND je nedělá jako 2v1,ale jsou to 2 rozdílné výrobky. Pokoušela jsem se dál používat ten bíly od Bluesky, protože se mi nechtělo "vyhazovat" 400-500,- Kč za CND kvůli pár proužkům.... ale nějak to nefungovalo. Během vytvrzování v lampě se ten bílý proužek tak podivně roztékal po podkladu a nevypadalo to vůůůbec pěkně.
Teď tedy dávám jen podklad a top, jen aby byly nehty lesklé a pevné a jsem docela spokojená. Občas použiju mezi ně docela obyčejný bílý lak na špičky a taky to drží, ale řekla bych , že ne tak dlouho. Můj problém je stejně v tom, že si ty odrosty nípám, hraju si s nima a odlupuju a ničím si tím nehty....takže sundávám po týdnu, ale tak dlouho mi nikdy žádný klasický lak nevydržel.
CND se odstraňuje velice dobře, stačí k tomu obyčejný odlakovač s acetonem. Namočím tamponek, přiložím, zabalím do alobalu a po 10ti minutách to stáhnu dolů pomerančovým dřívkem.

Závěr: CND shell lak je výborný výrobek, dlouho vydrží, lehce se odstraňuje (opravdu mám srovnání s EDB a Bluesky a je to nebe a dudy), nehty jsou pevné, lesklé, vypadají upraveně. Jsem spokojená, jen se mi ne vždy chce procházet celou tu proceduru - odlakování a lakování, protože mi to trvá tak hodinu i dýl a ne vždy mám na to večer dost chuti a energie.

Těm, kteří chtějí gel laky vyzkoušet jednoznačně doporučuji investovat do kvality a neničit si nehty nějakými napodobeninami.
(web)


vaše Meduňka

úterý 13. března 2012

odpočítávání - den 117

zdravím všechny,
dnes jsem odhalila, že moje pouť za pěknými křivkami, zdravějším organismem a sexepílem, bude plna odříkání, strastí a svodů. Do třetího křížku zbývá už jen 117 dní a začínám se obávat, že to bude 117 krutých dní :D
Včera (den 118) se to dalo ještě vydržet, ten zdravější režim - když teda opomenu večer, kdy sem slupla 5 kousků tofife...ale uznejte, přece je ten chlap nemůže sežrat celý sám???? to musí každej zdravě uvažující člověk pochopit....
Ale dneska - dneska je fakt krize. Už od oběda mám nepřekonatelnou chuť na sladké. Sedím a představuju si čokoládu, šlehačkový dortíky a sliny mi tečou proudem a pracovní výkon pokulhává, že... to je logické. Naštěstí tedy mám odpracováno, tím chci říct, že povinnosti jsou splněny a mám tedy chvíli čas na ty své obludné představy plné řepného rafinovaného cukru - cukr bílý jed!!! Já teda doma používám zásadně cukr třtinový, ale pochybuju, že v cukrárně jsou na tom stejně....
Kolegyně mi nabízela jakési lipo, či co to bylo - tak ji říkám, že to nejím - sladké, to je pro mě: čokoláda, čokoládová buchta, dort, šlehačka (ta teda není ani tak sladká jako tučná), zákusky (špička, kreměš, brambora), marcipán....nejraději bych si koupila bonboniéru tatiana, kterou sem viděla včera v potravinách na náměstí ( u vietnamce) ve slevě a celou si ji narvala do tý svojí huby mlsný!!! a nedělila bych se!!!
Co se týče sladkýho, tak se fakt nepoznávám, z empatického, přejícího člověka se srdcem na dlani se měním v sobeckou bestii. Čokoláda má na mě obdobný vliv jako úplněk na vlkodlaka - začne probíhat metamorfóza a to tak, že nezadržitelně! Tož, tak jsem se tu s vámi podělila o svoje odvykací pocity a řeknu vám, že bych nikdy nechtěla zažít detox z něčeho silnějšího než je cukr.
Tak všem odvykačům hodně zdaru, ať už odvykáte od čehokoli a z jakéhokoli důvodu.

Vaše Meduňka

pondělí 12. března 2012

LUMENE arctic aqua

pěkný pondělní večer,
dnes se s vámi podělím o svoji velkou radost - svůj nový krém od Lumene - arctic aqua. (což ti bystřejší z vás pochopili už podle nadpisu, že :D ...)
Dnes jsem měla takový divný den, cloumala mnou zimnice, venku ošklivo - od oka bych tipla přelom října a listopadu, už od rána jsem se vrhla na svůj nový fit životní styl, takže jsem si místo nutelový croisant dala k snídani kornšpic s lučinou a po obědě jsem si nekoupila dezert .....hladina cukru v krvi zcela pod průměrem....umíte si jistě představit ten absťák, třesavku a nutkavé myšlenky na sladké :D ... no nic, posuňme se dál. Podařilo se mi dokončit monitorovací zprávu svého projektu, přílohami si sice nejsem jistá,ale s tím už nic moc nenadělám :D a pak jsem se rozhodla, že bych se měla něčím odměnit a koupit si něco "lukcusního", co si vlastně normálně nekupuju, bo si to nemůžu dovolit....jala jsem se tedy hledat něco, co by mě uspokojilo.....a našla jsem -  make-up od dioru za skvělou cenu...když už jsem se začala radovat, jak malé dítě, všimla jsem si, že prodejce neposílá do ČR. To zklamání je těžko popsatelné :D
Už jsme si myslela, že dnes odejdu po práci domů s nepořízenou ....ale nestalo se tak! Po cestě domů jsem se stavila ve svojí malé oblíbené drogerii, kde jsem si zakoupila nový hydratační krém od Lumene. Vím, že dle wishlistu jsem měla zálusk na krém od avene.... ale Lumene je moje láska z teenagerských let. Když se ještě u nás tato značka prodávala běžně, používala jsem téměř jen jejich výrobky - péči o pleť i dekorativku. Milovala jsem jejich krémy hydradrops a ještě víc gelkrém z rybízu...kde je jim dnes konec....milovala jsem jejich make-up, rtěnky a pudry. No a tak jsem se tedy pod tíhou vzpomínek rozhodla koupit hydratační krém pro mastnou pleť.
Dle výrobce krém napomáhá k rovnováze pleti a redukuje nečistoty, zanechává ji matnou  a hydratuje ji tam, kde je to nejvíc třeba. Složení neobsahuje oleje, zato obsahuje xylitol (netuším, co to je...musím se zeptat strejdy googla).

moje první dojmy:
krém má velice jemnou texturu, připomíná mi spíš gel-krém. Velice snad se roztírá, ihned se vstřebává, velice jemně a příjemně voní. Pleť je po nanesení opravdu hebká, není mastná. Zatím jsem z krému nadšená, mám z něj velice příjemný pocit.

Navíc uvažuji, že bych si došla zítra ještě pro peeling, protože mi právě došel a jsem navnaděná na jejich další produkty.


Jak jste na tom vy s kosmetikou LUMENE? Znáte, máte, používáte? Jste spokojeni? Nebo se zatím jen chystáte?

P.S. tak strejda google řikááál, že prej je xylitol náhrada cukru, která chrání zuby před zubním kazem...no tak moc nevím co to má s krémem společného, že by byl multifunční a používal se i na zuby????? :D
Pěkný zbytek večera, Meduňka

neděle 11. března 2012

sobota

ahoj všem,
včera jsem se vydala s přítelem na návštěvu výstavy orchidejí a pak na nákupy, ze kterých jsem měla panický strach už pár dní předem :) Chtěla jsem si pořídit co největší část svého jarního wishlistu, bohužel se však musím přiznat, že dost zaostávám za plánem :(
Přináším pár fotek z krásného včerejšího dne - dne, kdy jsem poprvé v životě okusila vepřové koleno :)




Mám moc ráda orchideje, sama jich doma pěstuji několik druhů, samozřejmě mám nejvíc orchidejí rodu phalenopsis, dále oncidium, dendrobium, cymbidium, katleje. Přiznám se, že s cymbidii se mi příliš nedaří, nějak je ne a ne donutit kvést, ani letnění na zahradě je nepřesvědčilo, aby mě obšťastnili kvetením.

Po výstavě jsme se přesunuli na nákupy, které probíhaly přesně dle mých noční můr - davy lidí, hluk, hadry, hadry, hadry a tím slovem hadry mám na mysli opravdu hadry, většina obchodů mi připadala, jako by byla zásobována z našeho charitního šatníku. Byla jsem zoufalá, znuděná, protivná, no hrůza.
Nakonec se mi však podařilo sehnat aspoň sako - není úplně dle mých představ, ale je z pěkného materiálu, není pomachlané, jako většina sak např. z HMka a dokonce mi i sluší a to je co říct. Já mám jakousi defektní postavu - můj zadek nějak absurdně trčí a většina sak se mi pak o pozadí zarazí a nebo nějak deformuje, neumím to popsat, ale není to pěkný pohled! Toto sako končí naštěstí nad úrovní zadku, takže tento problém odpadá. Kdybyste měli nějaký tip na to, jak se trčavého pozadí ale Lopez zbavit, uvítám vaše rady!


Dneska jsem šíleným způsobem unavená, všechno mě bolí, připadám si jak oživlá mrtvola, myslím, že mám i podobnou barvu jako zombí. Nejraději bych si lehla a ani se nehla,ale nějak to není možný - moje podlaha si už pár dní žádala hadr a savo a prostě se nedala jen tak odbít, stejně tak špinavý prádlo v koši, odpadky, umatlaný umyvadlo a další... noooo a teď se vrhnu na pracovní záležitosti, protože v práci mi nějak na všechno nezbývá čas....

Od zítra se chystám trochu pozměnit svůj životní styl. Třicítka se už totiž nezadržitelně blíží, téměř již klepe na dveře a stejně šíleným tempem moje dělo chátrá - kila přibývají, mentální funkce mě opouštějí, pleť povadá, svaly rosolovatí.... A proto se musím trochu snažit, abych tu třicítku přivítala v dobré formě a náladě. Mám 4 měsíce na to, abych zhubla, posílila ochablé svalstvo, opěkněla atd. S inteligencí už hádám nic nenadělám, možná kdybych začala luštit křížovky :)
Rozhodla jsem se, že se s vámi po dobu těch 4 měsíců budu dělit o to, jak proces "opěkňování" pokračuje a že se zde budu přiznávat ke všem svým prohřeškům proti životosprávě, stejně tak jako se zde budu chlubit každým úspěchem, prodělaným cvičením, návštěvou kadeřníka atd. Tím, že budu vystavena veřejné kontrole, budu cítit větší odpovědnost vše dotáhnout do zdárného konce. Tož, uvidíme, jak to dopadne :)

přeji pěkný zbytek neděle, vaše Meduňka

středa 7. března 2012

jarní wishlist

pěkný den všem,
dnešní příspěvek bude věnován mému wishlistu pro jarní čas. V následující dny se budu intenzivně snažit pořídit alespoň část, zejména kalhoty a halenku považuji za naprostou nutnost. Nedávno jsem si sice koupila (přes net) úžasnou halenku z outletu pietra filipi, nicméně jsem nečekala, že bude průhledná až až ...mooooc.
Vlastně ani nevím, kde se budu o koupi snažit, v našem městečku jsou tak z 80ti % vietnamské obchody, kam se mi fáááákt nechce chodit a brněnské obchoďáky mi nahánějí hrůzu - je tam vedro, hluk, kvanta lidí, kvanta hadrů, který se mi stejně nelíbí...odcházím s bolením hlavy a prázdnejma taškama.... takže už teď z toho mám hrůzu :)

Ale abych se tu zbytečně nevykecávala.... tady je má studnice přání.... myslím,že je to jarní wishlist nr.1....časem budu pokračovat :)



šampón a maska od loreal jsou moje stálice v jarním a letním období, nedám na ně dopustit, vlasy jsou po nich úžasně voňavý, příjemný na dotek, nadýchaný a navíc chráněny proti UV záření, co víc si přát, že...

bílá halenka, tmavé kalhoty, jednoduché barevně neutrální sako - poslední dobou jsem si nekupovala tento typ oblečení, avšak jak jsem v nedávné době zjistila, je potřeba, proto nutně musím šatník inovovat!

bioderma micelární voda, avene hydratační krém - tuto micelárku prostě jen chci vyzkoušet, jsem zvědavá, jaká bude, četla jsem na ni spoustu chvály, tak doufám, že nebude zklamaná. Hydratační krém mi právě dochází, dlouho jsem přemýšlela, jestli zůstat u krému od syncare nebo zkusit něco jinýho....až se mi do rukou dostal vzoreček avene hydrance a jsem s ním úžasně spokojená. Navíc má UV filtr 20, což se mi moc líbí, takže je asi rozhodnuto.

Nějak se mi na wishlist nevešlo všechno, takže čekejte pokračování :)

Přeji pěkný zbytek dne a budu moc ráda, když mi napíšete typy, kde bych sehnala vše potřebné bez emocionálního a mentálního kolapsu :)

vaše Meduňka


pondělí 5. března 2012

únorové shrnutí - co koupím nebo nekoupím znovu

pěkný večer, dne přidávám takovou rychlovku. Ráda bych shrnula svoje únorové novinky, většinou už jsou odzkoušené, tak už vím, po čem sáhnu příště znovu a co nebyla tak úplně šťastná koupě.




Úplně nejspokojenější jsem s BB krémem od SKIN FOOD, tímto krémem jsem nadšena, i mamka jej moc ráda používá a je spokojená. Nelituji investice - navíc to nebyla investice velká, o to je moje nadšení větší :)
Dále jsem moc moc spokojená s gelovými linkami od essence - mám fialovou barvu a na očích vypadají opravdu krásně. Navíc jsou jedním z mála voděodolných produktů, které jsou opravdu voděodolné a drží jako přibité! Fajn je i ten štěteček, který k nim essence prodává, za ty peníze jako zadarmo.
I s většinou dalších produktů jsem byla spokojená, s výjimkou pleťové vody od alterry, která mi po čase užívání začala tak divně lepit na obličeji, neumím to popsat,ale není mi to příjemné. Používám ji teď příteli na záda, tam poslouží dobře :)
Pak už bych si nekoupila Balea pěnu do koupele s marulovým olejem. Tahle pěna opravdu nádherně voní, nevysušuje pokožku, ale příliš nepění a pěna rychle opadá. Nevím, možná, že někdo jiný by s ní byl spokojený, já většinou používám pěny od radoxu a s těmi se prostě nedá srovnávat. I když některé ty radoxy jsou taky tragické!!!

Toť krátké shrnutí únorových nákupů.

Tak a jako malý bonus vám ukážu svoji večerní "prasárnu" :D
tortila se špenátem a balkánským sýrem

úplná prasárna na noc....moje tukové prstence si chrochtají blahem :D



Příště se pokusím napsat něco smysluplného, doufám, že mě políbí múza :)

přeji pěkný zbytek dne, vaše Meduňka

sobota 3. března 2012

první pomoc - nebo poslední???

ahoj, dneska jsem si pro vás připravila pár produktů, které používám jako první pomoc při potížích s pletí, někdy je používám i jako pomoc poslední :) Zkrátka a dobře tyhle produkty vytahuju z košíčku, když je se objeví víc pupínků než obvykle, když se mi podaří (většinou svojí vlastní blbostí) přesušit pleť, když o sobě dává vědět můj "kamarád" ekzém atd. ...prostě když pleť vybočí z normálu.


sudocrem - jedná se o zinkovou mast, která má výrazně antiseptické, antibakteriální, antifungicifní, uklidňující a zvláčňující účinky. Je určen na drobné ranky, spáleniny, ekzémy, akné, na pokožku podrážděnou plenkami atd. Krém má velice hustou konzistenci, je to spíš tužší pasta,  jeho vůni považuji za poměrně příjemnou. Dle návodu by se měl nanášet 3 -5x denně, já nanáším na celý obličej na noc, připadá mi, že krém vysušuje, ale ráno je pleť v dobré kondici. Používám opravdu jen v případě, že se na pleti něco vyrazí - zejména exém.

diacneal - nevím to jistě, ale tuším, že byl nahrazen jiným krém - triacneal??? Jedná se o zmatňující emulzi na pleť postiženou akné a zanesenými póry, já ji používám v létě na noc, v zimě používám silnější kalibr. Moje pokožka si s touto emulzí rozumí, žijí spolu ve spokojené symbiose. Pleť má mnohem pěknější barvu, mám pocit, že mizí různé barevné flíčky.

syn care - gel přio aktivním akné - jedná se o gel s antibakteriální přísadou, který je určen lokálně na akné, jednotlivé pupínky před spaním poťupu tímto gelem a nechám vstřebat. Měl by mát super účinky, no já teda nevím, žádného extra zázraku jsem si nevšimla, ale je pravda, že pupínky se rychleji změnšují, zasychají a mizí. Nicméně to fakt není něco bez čeho by se nedalo žít... ale když už to mám, škoda to nevyužít :)

pityol - mast, kterou seženete cca za 35,- Kč a naděláte s ní hodně parády :) Mast má mírný protizánětlivý a dezinfekční účinek. Mastička se používá při trudovitosti, chronických ekzém, hnisavých zánětech kůže. Mast má takovou šedou nepěknou barvu a dost smrdí, tedy alespoň se to říká, pro mě je vůně příjemná. Já používám mastičku na jednotlivé pupínky na noc, polštář pak kryju starým ručníkem proti ušpinění. Mám za to, že mastička urychluje vývoj pupínku, takže do rána je pupínek zralý, dá se vymáčknout a mám pokoj. Pokud máznu na exém, do rána mi zmizí. Mastička bohužel dost vysušuje. Je to takový malý špinavý smradlavý zázrak :)

konopný balzám - kombinuje konopný olej, bambucké máslo, vzácné vosky. Balzám má výrazné antibakteriální, protizánětlivé a regenerační účinky. Doporučuje se při lupénce, atopickém ekzém, vyživuje pleť, zamezuje vysušování a praskání. Tento balzám používám při přesušené pleti, při výsevu exému, po slunění, při větší zátěži pleti. Opět používám většinou jen na noc. Jsem s tímto balzámem moc spokojená. Dřív jsem používala čistý konopný olej, ten jsem užívala jak zevně, tak vnitřně. Každé ráno lžičku a byla sem krásná, zdravá a pročištěná jak horská studánka :)

Toť pro dnešní den vše. Budu ráda, když mi dáte vědět, co používáte jako první pomoc vy, jestli máte s některým z těchto produktů zkušenost, případně jakou.

Pěkný den, vaše Meduňka.


pátek 2. března 2012

Essence báze pod make-up, max factor make-up

pěkné páteční odpoledne, dnes jsem testovala poprvé svoji novou bázi pod make-up od Essence. První testovací den dopadl řekla bych, že docela dobře. Samozřejmě si netroufám tvrdit, jak se bude můj vztah s bází vyvíjet do budoucna, ale zatím mu dávám jakous takous naději.
Na první pocit se mi zdá báze od astoru lepší, nicméně tato pokud vím, tak není volně prodejná, kdysi jsem si koupila společně s make-upem, takže budu muset vzít zavděk bází od essence.
Musím se přiznat, že když jsem ráno nanášela bázi na obličej, tak jsem byla docela vyděšena jejím barevným odstínem. Pravda, včera jsem v obchodě viděla, že je zbarvena do oranžova, ale nezdál se mi ten odstín být až tak šílený jako ráno. Ráno jsem vážně chvíli váhala, zda to riskovat...ale sebrala jsem všechnu odvahu, co ve mě po ránu byla a šla jsem do toho. Po rozetření báze byl na obličeji stále oranžový povlak, naštěstí jej make-up schoval. Nepřipadala mi ani tak moc "slizká" jako třeba báze od dermacolu, neklouzala tak divně po obličeji, měla jsem z ní spíš pocit gel-krému. Neměla jsem po ní sice pocit, že bych nějak výrazně opěkněla, že by moje pleť byla perfect, ale rozhodně jsem se během dne méně leskla a mastila, nebo jsem si to alespoň vsugerovala :D (u mě je možný všechno)
Těch 94,- kč, které jsem za bázi utratila jsem jistě mohla investovat hůře, ale i lépe. Prostě nejsem z báze ani nadšená, ani bych ji nehanila. Jak jsem říkala na začátku, uvidíme, jak se bude náš vztah vyvíjet do budoucna, třeba se navzájem oblíbíme víc, než čekáme....



Ještě se vám musím pochlubit sým super kaufem - podařilo se mi sehnat na e-bay vzorky Max Factor lasting performance make-upu v odstínu 100 - Fair. Jeden vzorek má údajně obsah 15 ml, tak jsem vzala rovnou poslední 2, které byly k dispozici. Vyšly mě na nějakých 205 kč, což si myslím je moooc pěkný cena, navíc ta malá balení budou super na cesty. Jsem nadšená. Při srovnání s odstínem 101 je 100 o fous světlejší, ale ne o mnoho, řekla bych, že nemá ten nádech do oranžova, což je super. Na fotce to nějak není příliš vidět, já mám s tím focením obecně nějaký problém, foťák mi nějak "žere" barvy a tak vůbec, škoda mluvit.




Užijte si krásný pátečný večer a příjemný snad slunečný víkend.
Vaše Meduňka.

čtvrtek 1. března 2012

oční stíny

dnes bych vám ráda jen tak letem světem ukázala svoji skromnou sbírku očních stínů. Já jsem popravdě moc často stíny nepoužívala, většinou jsem si dělala jen linku - v zimě stříbrnou a v létě bílou. Se stíny se seznamuju a snažím pracovat, až poslední dobou. Většinou používám stříbrné stíny, protože mám pocit, že mi fakt sluší, že mi rozzáří oči a tak vůbec :)

stíny skladuju v pěkném kovovém kufříku




Teď  jsem si nově pořídila velkou paletu od ELFu.

Některé stíny z paletky jsou sice opravdu mizerně pigmentované, nicméně já nejsem zatím příliš náročný spotřebitel a těch stínů, které jsou pigmentované dobře se tam taky pár najde, takže jsem docela spokojená. Ráno stejně nemám čas na sebe nanášet mnoho líčidel, takže paletu využiji spíš na zvláštní příležitosti - sobotní kávičky s mamkou, rodinné oslavy a podobně. Mohla bych sice paletku přenášet společně s notebookem v brašně, ale to by tuším nedopadlo dobře a nebylo by to ani optimální řešení ranního doličování v práci :D Vytáhnout z tašky místo počítače takovou paletu....nooo to by asi budilo pozornost :D

Jinak co se týče monostínů, tak mám víceméně jen essence a manhattan, čestnou výjimkou je stříbrný stín od revlonu a krémový stříbrný od oriflame. Ten jsem používala ráda na podzim, ale hodně se sléval, zalézal do vrásek...a od té doby, co jsem vyzkoušela ten od essence, tak jsem jej úplně přestala používat. Ty stříbrné krémové od essence jsou vážně úúúžasné - mají nádhernou barvu, jsou syté, výborně drží, celý den se ani nehnou. Mám je ještě v měděném odstínu, ale nemohu se zbavit dojmu, že mi hnědé odstíny absolutně nesluší. Pak si musím položit otázku, proč jsem si pořídila paletku 8 nebo 10ti??? teď nevím - hnědých stínů od essence (nějak se mi schovaly při focení). ... nu odpověď je jednoduchá - nějak mě chytila maniakální potřeba nakoupit si hnědé stíny, které by korespondovaly s hnědým svetrem, který jsem tou dobou ještě neměla,nicméně jsem si jej hodlala pořídit. Nutno podotknout, že poté, co jsem zjistila, že mi hnědé stíny absolutně nesluší, jsem si nekoupila ani ten svetřík :) Nevím, zda je můj pocit oprávněný, ale připadá mi, že s hnědými stíny vypadám jako kdybych 4 dny nespala, taková oživlá mrtvola... no prostě děs běs...

Jinak musím říct, že jsem vážně nadšená z té podkladové báze pod oční stíny od elfu, které jsem si nedávno pořídila. Opravdu fungují, stíny jsou sytější a krásně drží, nemusím je upravovat během dne, což je vážně příjemné :)

dodatková sdělení:
1. v DM jsem našla pár novinek od essence a musela jsem hned něco vyzkoušet, takže jsem si pořídila bázi pod make-up, vyrábí se ve dvou verzích, jedna z nich je rozjasňující. Já mám tu obyčejnou, která je zbarvena do podivného oranžového odstínu, tipuju však, že po aplikaci nebude zbarvení viditelné. Zatím jsem ji nezkoušela, mám ji jen pár hodin a leze na mě nějaký bacil, tak sem nějak neměla chuť na sobě experimentovat :) jinak se mi líbí, že má báze pěknou pumpičku. Doufám, že bude funkčnější něž ta pumpička u make-upu od astor, protože ta je vážně zoufalá.
2. v DM teď mají ve slevě bázi pod make-up od dermacolu, konkrétně to menší balení - za 99,- Kč.